Vad innehåller mystiska väskan i Metallica Through the Never?

[SPOILERVARNING]

Väska1

Har ni sett Metallicas film Through the Never? I den filmen får en ung roddare ett uppdrag som tar honom långt utanför stadion där bandet spelar, in i gängkrig, livsfaror och värsta actionäventyret.

Han ska hämta en väska vars innehåll vi tittare aldrig får se. Bilderna nedan beskriver det ganska bra: 1) Han hittar väskan i en lastbil 2) Han öppnar väskan 3) Han sätter sig apatiskt i lastbilens fraktutrymme, där han hittade väskan.

Väska2

Väska3

Tre teorier (plus ett extranummer) om väskans innehåll har dykt upp. Vi kan kalla teorierna litteraturvetaren, komikern och filmvetaren.

Litteraturvetaren:

Väskan innehåller ingenting. Ingenting alls. Det är därför roddaren blir så besviken. Han har gått genom helvetet för det här uppdraget, men belöningen är nada. Zip. Zero. Null. Men det är där det symboliska värdet kommer in – Metallicas roddare, och i förlängningen även Metallica, går genom eld och vatten för att leverera till sina fans.

Komikern:

Väskan innehåller de senaste studioalbumen utgivna av Metallica, från Load och framåt. Därav den stora besvikelsen. Innehållet är alltså något som ingen på denna jord behöver.

Filmvetaren:

Väskan innehåller Metallicas själ. För det råkar vara en väska av exakt samma märke som i filmen Pulp Fiction: MacGuffin. Och det är en MacGuffin som spelar samma mystiska roll i Pulp Fiction – koden till den väskan är 666 och vi får aldrig se vad den innehåller. Men alla filmvetare vet att den innehåller en människas själ, såld till djävulen. Därför måste den tillbaka, och därför måste roddaren bege sig in i Helvetet för att hämta den.

Extranumret:

Väskan innehåller extranumret Orion. Det är därför den låten spelas när väskan till slut levereras till Metallica, dock något försenad så publiken har hunnit gå hem.

Har du en egen teori? Dela med dig i kommentarerna. Vill du äga filmen? Klicka här, så kommer du till cdon:s hemsida.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: