Grand Magus tar till svärdet och överger magin

Svärd vs. Magick.

Grand-Magus

Magi är ute. I all fall om Grand Magus får sätta trenderna. Bandet har på senaste albumomslagen definitivt övergett sitt gamla koncept.

Det fanns nämligen en tid när Grand Magus stod för trollkarlstyg. Sångaren Janne Christoffersson säger själv på bandets hemsida att bandnamnet betyder ”Grand Master Magician, ledare över en magisk order.”

21509
Första albumomslaget pryddes av just en sådan ledare. Gammal, klok, beredd att säga bibbedi babbedi boo och förvandla alla som inte trodde på Grand Magus till grodor eller töntar med pennor bröstfickan.

Nu är den tiden definitivt borta. Dels sublimt med låttitlar som Triumph and Power och Steel vs. Steel, men framförallt visuellt: På de två senaste albumen har den magiska magikern bytts ut mot starka män med svärd.

337142

394062

Vi tar det igen: Starka män med svärd.

Så, alltså, har det otrendiga bandet Manowars evishet till slut färgat av sig och blivit trendigt? Har Grand Magus hängt på?

Manowar är nämligen sinnebilden för starka män med svärd. Redan 1983, med Into Glory Ride-släppet, stod bandet stolta med svärd i hand.

310

Manowar har sedan dess haft svärd på albumomslagen till Hail to England, Fighting the World, Kings of Metal, The Truimph of Steel, Warriors of the World, Gods of War, The Lord of Steel och säkert femton till som jag inte orkar leta efter.

Så välkommen Grand Magus, till svärdsidan!

PS Eller? I sista låten på Triumph and Power sjunger Janne: ”…It’s sorcery I need.” Kanske har bandet ändå kommit till sans? Albumet släpptes igår, spring till närmsta skivaffär och köp det redan idag. Kostar femton svärd.

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Grand Magus tar till svärdet och överger magin”

  1. galacticmutilator Says:

    Skivan är beställd. Dock för 10 pund och inte 15 svärd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: