Avatar om nya albumet: ”Den bästa skivan som skrivits sedan 1837”

Hemma från chockturnén.

Avatar

Just nu blir Avatars kommande album mixat nere i Patong, Thailand. Bara Metal sträckte fram en låtsasmikrofon via e-post till trummisen John Alfredsson som gav riktiga och rejäla svar tillbaka:

Innan ni drog ut på arenaturné med Avenged Sevefold spelade ni in ett album i Thailand. Vad händer på den fronten?

– Just nu blir albumet mixat nere i Patong, Thailand. Vi spelade in först en vecka i Karma Studios i Bang Saray där vi lirade in alla grunder till plattan live (trummor, gitarr, bas) utan klick.

– Därefter drog vi till vår producents hus i Patong och spelade in sång och gitarrsolon men drack egentligen mest öl eftersom vi låg så pass mycket före i schemat.

– Vi såg Sound City-filmen på planet dit och bestämde oss att vi är lack på att all metal låter likadant. Perfekt och polerat. Nåväl, så vi har gjort världens första imperfekta metalplatta!

– Sedan drog vi på en liten arenaturné mellan varven samtidigt som Walter, den meste metal-syntharen på jorden, suttit i Skara och lekt med massa gamla synthar. Nu är dom klara så nu mixas allt.

Okej. Och omslag?

– Omslag är inte klart klart men vi har en miljon idéer, fjorton låtar finns inspelade varav en, två eller tre blir bonustracks och skivan är den bästa skivan som skrivits sedan 1837. Typ.

Hur var turnén då? Festade ni med Avenged Sevenfold?

– Fet som fan! Framförallt med Five Finger Death Punch, Avenged höll sig rätt mycket på sitt eget hörn och jag tror inte dom var så bra på att supa ändå.

Något att hälsa Draiman, som hoppade av och lämnade över till er?

– Draiman kan vi egentligen bara hälsa att vi hoppas allt blir bra med hans familj, vilket var anledningen till att de var tvungna att hoppa av.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: