Iron Dogs föklarar nya omslaget med den nakna svärdshjältinnan

Du vill veta.

irondogs14ee

Jo Capitalcide i kanadensiska heavy metal-bandet Iron Dogs har varit schysst nog att svara på Bara Metals tämligen raka fråga: Hur kom nya albumomslaget till? Svaret är dessutom så där härligt självklart, lika självklart som omslaget i sig.

– Det är tydligt att omslaget till Free and Wild liknar Cold Bitch. Omslaget representerar viljan att triumfera. Driften att kämpa för att överleva mot alla odds. Sånt som du hittar i en bild av Frazetta eller på omslaget till ett Heavy Metal-magasin.

– Du ser en krigare ensam mot världen, blodig men segerrik. Du tänker att striden kanske är vunnen, men att kriget är långt ifrån över. Livet är en ständig kamp för att bli fri och vild – Free and Wild.

– Vissa människor surar till över att hon är naken, men de kan uppenbarligen inte heller se att det är att hon som är i en maktposition. Hon är den som har tagit kontroll över sitt eget liv.

Ni är helt inne på fotografier?

– Jag gillar idén att använda fotografi eftersom det har större visuell effekt än ett målat omslag. Modellen heter Brandy Petrie. Eric Simoneau, sångare i thrashbandet Regret, lånade oss sitt vikingasvärd. Jag kan dock inte berätta var huvudena kommer från.

Var tog ni bilden?

– Bilden togs i en konstig klippformation intill ett stenbrott på sidan av motorvägen nära Cantley i Quebec. Det är nära där vi kommer ifrån, Ottawa.

iron dogs - front cover-large

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: