Ghost i krig med cykel från Tyskland

imagesDet är inte bara Entombed som strider om sitt varumärke. Linköpingsbandet Ghost är i samma situation. Fast inte inbördes, utan mot resten av världen. Eller i alla fall mot – en cykel.

Ghost, som förra året fick sin symbol värumärkesskyddad (ni vet, det där korset och bokstaven G) har även försökt skydda sitt bandnamn ”ghost” hos OHIM, som är den europeiska myndigheten som sköter sånt. Men Papa Emeritus och hans ghouls har stött på patrull.

Just nu finns nämligen ett så kallat pågående invändningsförfarande hos OHIM, inkommen den 10 september 2012, från ett tyskt cykelföretag mot Ghost. Det är Ghost-Bikes GmbH som inte gillar att musikerna lägger beslag på cykelföretagets namn. Där står det och väger just nu, utan lösning i sikte. Såvida inte Papa Emiritus II har några bra besvärjelser, eller ondsinta advokater, för att sätta käppar i hjulen hos Ghost-Bike?

Picture 2258

Annonser

Etiketter: ,

4 svar to “Ghost i krig med cykel från Tyskland”

 1. SpaderEss Says:

  Ja vad kan man säga, det känns verkligen som om dom är i konkurrerande verksamhet så att det lätt skulle kunna uppstå förvirring. Att man dessutom skall kunna kräva rätten till användande av allmängiltiga ord…???!!!

  • Bara metal Says:

   Ja, det är underligt, även om cykelföretag vill trycka tishor och svettband i sitt namn, så tror jag knappast någon råkar köpa en ghosttröja [bandet] el annan produkt av misstag för en käck cykeltröja/svettband/whatever.

 2. galacticmutilator Says:

  Detta låter ju lite som det som Grebbestads Bryggeri råkade ut för tidigare i år. Dom fick ju inte kalla en av sina öl för Jägaröl pga att det var alldeles för likt Jägermeister (enligt Jägermeister då alltså). Har lite svårt att se följande situation framför mig: ”Men va? Vad är det här? Det här är ju inte Jägermeister, det här är ju öl! Hur ska jag nu kunna göra mig en u-båt?”
  Så jäkla tråkigt när det går så här långt i bråk om namn och rättigheterna till dom oavsett om det gäller öl, cyklar, musik eller något annat.

 3. SpaderEss Says:

  Fast å andra sidan kan det ju efter ett sådan här bråk bli lite kult om man hade en tröja med cykeltilverkarns logga nästa gång man går på en Ghost konsert. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: