Terrorizer strömmar Diabolicals Neogenesis

Diabolicals nya album Neogenisis strömmas i detta nu av terrorizer.com.

Neogenesis är inte bara ny musik från Diabolical, utan innehåller också en unik bok vars innehåll speglar musik och musiktexter och vice versa, det vill säga även musiken och riffen speglar bokens innehåll.

Bara Metal publicerade nyligen en intervju med bandet, läs den här, där Carl Stjärnlöv [gitarr] bland annat sa följande:

”Skapandeprocessen blev som sagt väldigt annorlunda jämfört med när man skriver ett vanligt album. I vanliga fall så gör man ett gäng låtar, skriver lite texter, filar på allt ett tag, spelar in och sen släpper man det. I vårt fall var vi tvungna att ta hänsyn till historien när vi skrev låtarna och redan på ett tidigt stadium blev till exempel låtordningen avgörande.

När vi väl börjat på ett kapitel så kunde vi inte ändra låtordningen senare. I vissa fall behandlades enskilda riff i relation till historien. Vi kunde diskutera saker som ”känns det här som ett vattenriff?” för att se till att stämningen i boken återspeglades i musiken. Det var ett annorlunda och stundtals svårt arbete, men mycket givande i slutändan.”

 

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: