Marilyn Manson från fåfäng till omdömeslös

Vad är fel på den här videon? Den föreställer Marlilyn Manson som sjunger en Elvis-låt i Stockholm december 2012. Men vad är fel?

Jag ska berätta vad som är fel – fem år tidigare hade jag i uppgift att intervjua honom för en svensk tidning. Intervjun skedde i ett hotell i London, och Marilyn Manson var inne i sin vampyrperiod, varför det var ganska mörkt rummet.

Det var ett roligt möte, mycket hinner hända på en halvtimme, även när en musiker på dekis babblar på utan att någonsin ta paus. Men efter intervjun kom det som är fel på filmen ovan. Jag bad honom om en bild. Jag fotograferade nämligen hela min dag i London (inklusive lunchen – och detta var före Instagram!), och intervjun var så klart en viktig del av dagen.

Han blev jättebesvärad. ”Nej, inga bilder. Men jag kan skriva min autograf på den där boken du har med dig” (Neil Strauss). Hans artistiska integritet till bara att fotografering skulle ske av proffsfotograf ihop stylist och koncepttänk. Så det blev ingen bild.

Och nu detta. Marilyn Manson går upp på scenen på nån bar i Stockholm, och varenda kotte som är där håller upp sin mobiltelefon och filmar honom! Och allt hamnar på Youtube. Så hela världen kan se hans tveksamma bravad.

Det går alltså att sjunga karaokeversioner av Elvis, och låta alla i närheten fnissande filma freakshowen. Men att låta någon ta en bild i ett privat sammanhang? Absolut inte. Tiderna ändras. Tydligen även Brian Warners omdöme.

Etiketter:

3 svar to “Marilyn Manson från fåfäng till omdömeslös”

  1. anasoux Says:

    Oj vad pinsamt. Inte heller bara ”någon bar” i Stockholm. Det är ju pub anchor som är svenska hårdrockens inofficiella mecka och äldsta hemvist i Stockholm!

  2. Hanna Says:

    Marilyn Manson har alltid varit ett stort fan av att gå på karaokebarer och gammal musik, så det är väl egentligen inte så konstigt? Sen har jag läst att personerna som var där inte reagerade direkt på att det var han som sjöng med tanke på att folk inte är så vana att se honom osminkad. Och han kan väl inte direkt rå för att ett flertal personer spelar in? Som du själv får det att framstå så är han privat av sig och det har han själv sagt i flera intervjuer, att han är som två olika personer; den han är på scen och den är han utanför. Bara att respektera det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: