Banjometal nu igen

BanjoAmerikanska thrasharna Revocation har släppt nytt album, och första livstecknet bjöd på en svängom med ett ständigt okrönt instrument inom metal – banjo.

Det är ett sånt där instrument vars pajasaktiga ljud krockar mot hård och vemodig musik. Jag menar, kyrkklockor och fioler är ju mer metal än elbas någonsin blir. Men Revocation är knappast först. Vem minns inte Taakes krafttag om banjon i fantastiska låten Myr från 2011. Som inte heller var först. Bloggen No Clean Singing har en hel lista (lite gammal dock) med banjolåtar inom metal, med bland annat The Absences låt The Murder där gitarr och banjo dubbar varandra väldigt snyggt.

Gå och läs deras lista, eller lyssna på musiken här nedan (ett band som listan inte tar upp är Finntroll, som kompar på banjo i balladen Galgasång från albumet Nifelvind – kan ni fler?)

.

 

 

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Banjometal nu igen”

  1. galacticmutilator Says:

    Banjo är lite kul ibland. Men jag är mest fascinerad över vilket otroligt fult omslag Revocation har på sin skiva. Det är så fult att det får mig att inte vilja lyssna på plattan överhuvudtaget.

    • Bara metal Says:

      Ha ha! Ja, EPn från förra året tyckte jag såg underlig ut, och bandet fortsätter på temat utomjordiska saker tydligen. Hade varit bättre utan den där ramen. Men låten Invidious är tillräckligt bra för att jag ska vilja höra resten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: