Ratt-snubben Beau Hill lyssnade på radio – hittade skånskt rockband

Skånska The Borderline Saints släpper snart sitt andra album, Anger Management, och har nyligen skapat en musikvideo där låten är mixad och mastrad av Beau Hill – han som gjorde Ratt till stora stjärnor på åttiotalet med sitt krispiga gitarrljud.

Det väckte Bara Metals nyfikenhet. Beau Hill? Hur gick det till?

– Han hade hört oss via någon Radio-DJ och mailade en förfrågan om att få mixa den låt som spelas i musikvideon då han, som han beskrev det, ansåg att den hade en stor potential och var intressant för en amerikansk marknad, säger keyboardist Alexander Platon.

Vad bidrog han med?

– Det var i grund och botten han som styrde skeppet och vi hakade på. Det album vi ska släppa nu till sommaren är det dock vår egna producent i Sonart productions som har mixat och mastrat då vi inledningsvis bara hade avtalat en singel med honom.

– Vi för dock fortfarande dialog med honom då resultatet blev långt över förväntan och det är möjligt att nästa platta kommer vara ännu mer Beau Hill. Han var väldigt bra att jobba med och var mycket lyhörd för våra önskemål samtidigt som han på ett snyggt sätt kunde lyfta fram det han ansåg var viktigt för dynamiken.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: