Bara Metal i Prag: Tortyrmuséet i bilder

Tortyr. Att frivilligt utsätta en annan person för oacceptabel smärta och lidande. Ofta i flera dagar innan döden träder in. Ofta för att skada någon för resten av livet.

Anaal_Nathrakh_-_Passion_(2011)Det är vedervärdigt. Men vedervärdiga saker i vår historia ska inte gömmas undan och glömmas bort – det ska fram i ljuset så att vi lär oss att inte göra om misstagen, därför finns det heller inget absurt i ett tortyrmuseum, tvärtom.

Men jag skulle så klart aldrig skriva på Bara Metal om mitt besök om det inte var för att just detta museum besöktes av Anaal Nathrakh och ledde till att omslaget till Passion ser ut som det gör.

Och … att tortyr är ett återkommande tema i metal har också slagit mig. Två enkla exempel: 1. titeln på Cannibal Corpse tolfte studioalbum. 2. Texten till King Diamonds The Trial (Chambre Ardente) från The Eye (1990):

Sticking need’es into her skin yeah
In the dungeon blood is everywhere
Glowing need’es, need’es and pins yeah
She’s getting weaker, no more pain to feel

IMG_8830

IMG_8809

IMG_8814

IMG_8833

IMG_8821

IMG_8828

IMG_8815

IMG_8822

IMG_8805

IMG_8824

IMG_8808

IMG_8811

IMG_8829

IMG_8820

Jag trodde jag skulle lämna museet med ett illamående och ont i magen (Bara Metals fru avstod besöket för att slippa se skiten). Istället är jag förbannad på hur jävla dumma eliten, styret och kyrkan var under medeltiden och några sekel framåt. En människa var inte värt ett skit.

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Bara Metal i Prag: Tortyrmuséet i bilder”

  1. SpaderEss Says:

    Fascinerande hur man stundtals även gjorde sig besväret att utsmycka sina tortyrredskap. Smärta upphöjd till konst. Säger väl ett och annat om det mänskliga psyket… Tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: