Komedierna som är metal – hela listan

TreAmigosMetal förknippas ofta med skräckfilmer. Så fort ett band ska droppa filmer som har inspirerat dem så kommer Wes Craven och Dario Argento upp på den blodiga tapeten.

Bara Metal medger, bloggen bidrar ofta till den myten – för det är en myt. Inte minst min ende och bäste vän Kristian brukar skälla ut mig för att han tycker jag är enformig och förutsägbar. Metal kan lika gärna vara komedier, och de flesta metalskallar tittar förmodligen lika gärna på en komedi som på skräck.

Filmer som This is Spinal Tap, Wayne’s World, Rock of Ages och Mammas Pojkar visar tydligt att metal är komedi och tvärtom. Så därför – här är en lista på topp-sju-metalkomedier:

• Tre Amigos

De klär sig i svart, spelar gitarr nattetid och är en trio precis som Motörhead (se bild ovan) och Venom. Kan det bli mer metal?

• Den Nakna Pistolen

Eldshow en masse och det tuffaste citatet i metalvärlden: ”Having your nuts bit off by a laplander, that’s how I want to die.” Lemmy lär ha strukit samma ord ur låten Killed by Death för att de var ”too much.”

• Groundhog Day

Det är ingen större hemlighet att det monotona upprepandet i black metal uppstod efter att NRK sände Groundhog Day en dag i början av nittiotalet.

• Repmånad

Sprit, Michael Schenker-mustascher, mullrigt metalskägg och krig. Sabaton lär ha byggt upp hela sin kommande skiva kring albumet: Rope Month (vinylversionen innehåller Larssons körkort).

• Dirty Rotten Scoundrels

Inte bara är det början på DRIs bandnamn – även tortyrscenen med Doktor Emil Schaffhausen är hämtad från en text med Slayer.

• Ace Ventura, Pet detective

Han bryter mot regler, headbangar till Cannibal Corpse och håller till i Florida. Jo så att eh…

• Dum Dummare

Utanförskap, ständig (hopplös) jakt efter sex och USA-turné i en skranglig van. Med tomma flaskor skramlande i fordonet. Metal i ett nötskal.

Etiketter:

4 svar to “Komedierna som är metal – hela listan”

  1. SpaderEss Says:

    Apropå Tre Amigos, kom ihåg hur omslagsbilden till Motörhead Ace of Spades ser ut. 🙂

  2. Kristian Says:

    Huvet på spiken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: