Bland pojkrum, planscher och onda människor

För den som har ögonen på skaft finns det alltid lite dold metal att hitta i filmerna. Ungefär som när ljudtekniker slänger in The Wilhelm scream nånstans i någon stridsscen och bara initierade kan höra det.

Likadant kan man göra med planscher. De finns där i periferin, de syns snabbt i bakgrunden och de förmedlar en känsla till de som är tillräckligt insatta för att fatta. Här är tre exempel:

1) I Toy Story (1995) har den onda pojken en plansch på Megadork i sitt pojkrum, vilket så klart anspelar på Megadeth och, visuellt, på… Ozzy Osbourne?

2) I Zookeeper (2011) lyssnar den onde djurskötaren på metal, jag har för mig att det är Quiet Riot, och har i sitt pojkrum metalplanscher på väggen. I detta fall lustigt nog ett ganska okänt amerikanskt band vid namn Unholy.

3) I The Crazies (2010), som jag inte sett, finns det ett pojkrum med planscher på bandet Origin. Låt mig gissa? Det är den onde snubben som har såna planscher – för att följa mönstret. Ni som sett filmen, upplys gärna oss andra.

Megadork

Zookeeper

OriginTheCrazies

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: