Tävling – Bara Metal tävlar ut boken Metallica av Mick Wall

Kill’em All, Ride the Lightning och Master of Puppets. Metallica är tack vare de tre släppen (och kanske nåt några till) fortfarande ett band som du älskar innerst inne, hur besviken du än är på Lulu.

metallicaDärför tävlar Bara Metal ut två exemplar av Mick Walls utmärkta bok Metallica – Terapi, Droger och Rock’n roll. Det ena exet tävlas ut här på bloggen, det andra på Bara Metals Facebooksida. Ni kan tävla på båda ställena. Tävlingen pågår till och med 1 februari.

För att delta på bloggen: Igår kom en pressrelease om Metallicas kommande 3d-film (premiär 9 augusti). Dane DeHaan (ser ut som Lars Ulrichs son) spelar i filmen en Metallica-backstage-snubbe-alltiallo som får ett ”viktigt uppdrag” medan bandet spelar live.

Vad går detta uppdrag ut på? Ska han hitta Lou Reed som förirrat sig i arenans underjordiska gångar? Ska han jaga bort Bob Rock som tänker hämnas för att han inte längre får producera? Kom med era förslag. Glimten i ögat uppskattas.

Dessutom ska ni berätta vilket Metallicaalbum ni gillar allra bäst. Bara seriösa åsikter godkänns. Alltså:

1) Vad är det Dane DeHaan ska göra under sitt ”viktiga uppdrag”?

2) Vilket Metallica-album är bäst?

Skriv era svar i kommentarsfältet här på bloggen. Bara Metals jury avgör vem som vinner. Boken skickas endast till tävlande inom Sverige. Sista tävlingsdag är 3 februari 2013. Stort tack till Bonnierförlagen som sponsrar Bara Metals läsare.

3 svar to “Tävling – Bara Metal tävlar ut boken Metallica av Mick Wall”

 1. Metallbibliotekarien Says:

  1. Det är väl ganska självklart att han ska hjälpa Ulrich att hitta sin disciplin att faktiskt öva på att spela trummor. Den gode dansken har efter alltför långa år till slut kommit fram till att han blir omsprungen rent spelmässigt av lirare som SLAYERs Lombardo och TESTAMENTs Gene Hoglan och att det nu måste till bättring. Dock inser Ulrich att det blir svårt att återfinna disciplinen då han i ett utbrott av galenskap sålde just denna för en förstapressning av Diamond Heads ”Lightning To The Nations” strax innan att inspelningen av ”Load” skulle börja. Inte konstigt att det mycket kända, och stundals av upphovsmannen gravt misshandlade dubbla baskaggepartiet i One inte har suttit som det ska.

  2. ”…And Justice For All” är den bästa plattan bandet gjort. Ja, jag vet att jag kommer få många påhopp för detta, men det tar jag så gärna då det med lätthet är skivan jag lyssnat överlägset mest på i bandets diskografi. Jag uppskattar det fullständigt vanvettiga anslaget i många av låtarna, de galna riffen i exempelvis Frayed Ends Of Sanity, det oerhört snygga påbyggnadsarbetet i trumfillsen i Eye Of The Beholder, James ”I’ve outgrown that fucking lullaby” i Dyer’s Eve och Ulrichs magiska fill i Frayed Ends Of Sanity vid klockningen 4:03. Ni kan hojta hur mycket ni vill om att produktionen är dålig – den kan inte dölja kvaliteten i låtarna i det som för mig är den storståtliga kröningen av en musikalisk bana som de första 4 albumen i bandets diskografi utgör. Och då ska vi betänka att bandet började som ett mer punkorienterat monster bara fem år tidigare på Kill ‘em All. Den utveckligen är det inte många band som kan skryta med att ha åstadkommit. Alls.

 2. Kvickmetall Says:

  1: Snubben ska stoppa Megaföredetharen Dave Mustaine från att ta sig upp på scenen och spela sina låtar och få de STIMpengar som metallicanerna jobbar så hårt för.

  2: Jag tar den första som jag kom i kontakt med. Kill’em all!

 3. Desmodeath Says:

  1. Han ska ansvara för metronomen så Lars kan hålla takten.

  2. Ride The Lightning, bara för att den är mittemellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: