Kunskapsfolket rasar: ”…om hårdrocks-kunskap har förvandlats till viktig allmänbildning ligger vi risigt till som samhälle”

Att Kunskapskanalen sänder maratonmetal imorrn verkar de flesta uppskatta, att döma av kanalens facebooksida. Men det har också lockat ut en del murriga Siewert Öholmska åsikter. Vi tar det från början: Kunskapskanalen gick ut med statusraden att på lördag ägnar vi hela kvällen åt metal. Bara metal. Då hände följande:

Först är det hon med tre utropstecken, som mycket tydligt vill markera att detta är något hon skarpt ogillar:

Hon följs upp av en veteran från synth- och hårdrockskriget (1983-1987) som antingen är 1) svartsjuk, eller 2) svartsjuk och bitter, eller 3) verkligen vill att även den andra sidan ska få komma till tals. Plus lite svartsjuk:

På detta kommer Sveriges svar på Tipper Gore. Hon spelar dum, typisk härskarteknik. Hon spelar så dum, att man verkligen köper det. Hennes stackars musiklärare, som hon någon gång har haft, sitter någonstans i Sverige och skäms.

Sedan har vi Frågetecknetinnan som inte fattar vad som är på gång? Nu på lördag? Hårdrock? Historia? Kunskap?!

Nu har Tipper Gore hunnit få lite gliringar, så hon går in i försvarsställning. Läs detta mycket noga, för en mer gammaldags åsikt om hårdrock kommer ni aldrig mer få se. Då får ni spola bandet tillbaka till 80-talet. Tack Tipper Gore för att du finns, och gör hårdrocken farlig och hemsk igen. För vad kan vara hemskare än att förstöra en lördagkväll?

Etiketter: ,

4 svar to “Kunskapsfolket rasar: ”…om hårdrocks-kunskap har förvandlats till viktig allmänbildning ligger vi risigt till som samhälle””

  1. Peter Says:

    Fasen va härligt! Då kan man ju känna sig lite farlig igen!! 😀 Vet inte om jag ska bli arg/tycka synd om/ eller bli lite lycklig… Tror jag tar en kombo och inser att jag, tillsammans med så många andra har valt den rätta vägen! Rock on! 🙂

  2. Kim Says:

    Haha, tack för den återgivningen. Undrar hur det låtit om det vore, säg… jazzens, folkmusikens eller den klassiska musikens historia? (Vilka också gärna får ta plats, och inte lika sällan gör det)

  3. Rickard Jakbo Says:

    Ha ha. skönt att dessa fossila människor finns kvar. Utan dem hade vi inte haft kvar vår mysiga gemenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: