Fem saker som formade Devilicious nya album

Devilicious var schyssta nog att anta Bara Metals utmaning: Lyft fram fem avgörande saker som ledde fram till nya albumet The Esoteric Playground. Martin Olsson (gitarr) står för svaren:

1. Europaturnén förra sommaren

– Efter många långa dagar i en sunkig turnévan och utan vare sig möjlighet att duscha eller sova ordentligt på många ställen kändes det gött att komma tillbaka till den varma mysiga replokalen. Vi hade även fruktansvärt roligt och det var fantastiskt att få spela för en sådan grym publik. Självklart blev vi sugna på mer och vad gör man – jo, man spelar in en till skiva så att man kan åka på en till turné! Inspirationen till att skriva nytt och soundet den nya skivan fick präglas av våra upplevelser ”on the road” och de lärdomar vi drog.

– Låten Cock Blocker är ett bra exempel. Den handlar om just en cock blocker (en potentiell sängkamrats kompis som kommer och stör, har ont i huvudet och sedermera också tar med sig den potentiella sängkamraten hem!), och den kan absolut spegla vardagen hos många och absolut hur det var för vissa av oss under turnén.

2. Kreativitet

– Vi hade knappt hunnit släppa första skivan, The Asylum Gospels, förrän låtskapandet för nästa skiva började. Den brinnande kreativiteten och lusten att skapa nytt som finns hos oss alla gör att det är svårt att dra i handbromsen för låtskrivandet. Istället för att nöja oss med en bra platta på marknaden ville vi göra en till. Efter europaturnén var det raka vägen in i studion igen.

3. Öl

– Då vi spelade in förproduktionerna sov vi inte speciellt mycket och drack väldigt mycket öl. Detta resulterade i att många idéer spelades in som kanske skulle förkastats av ett mer vaket öra. Vi fick helt enkelt med en massa skumma grejer som gjorde sig bra i sammanhanget. Man ska inte bromsa kreativiteten med invanda idéer och teorier! Självklart kom inte allt med.

– Ett exempel? Från början spelade vi in sångpartiet ”say that all is fine” på Delusion med megafon… Det lät sådär! Likadant med idén till gitarrsolot på In Seth, det vill säga att spela på ett helt annorlunda sätt än hur det brukar vara. Då var vi inte helt nyktra!

4. Alla andra tuffa band som släpper bra skivor

– Tänker inte nämna några namn här i och med att listan kan göras lång. Självklart inspireras man av riktig musik som spelas av riktiga människor. Då det som tur är fortfarande görs mycket bra musik blir vi taggade att skapa själva.

5. Hårt arbete

– Vi hade inte kommit dit vi gjort och hade inte haft möjlighet att släppa denna skiva om det inte var så att alla i bandet hade lagt ned sin själ och sitt hjärta. Vi har varit väldigt arga och frustrerade över hur tufft det är att få det att funka med både privatliv, visioner och bandet. Då har det varit tur att vi haft vår egen ljudtekniker och roddare Alex som alltid sliter på! Det är inte lätt att vara ett medelstort band i dagens musikvärld. Det gäller att kämpa hårt för det man vill och samtidigt leva som en rockstjärna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: