Slice the Cake: ”Vi har aldrig träffats, inte ens snackat i telefon”

Slice the Cake gjorde nyligen en FAQ på sin facebook-sida. Jag citerar de mest intressanta och ögonbrynshöjande svaren därifrån.

Varför döpte ni er till Slice the Cake?

– Varför inte? Ursprungligen när vi ”träffades” så slängde vi upp massa vanliga löjliga deathcore-bandnamn så som Eden In Ruins och Gaia Aflame och den typen av grejer, men Jonas hade satt ihop en tillfällig logotyp (med ett typsnitt som liknar ett visst band på Sumerian Records med en förkärlek för aliens…) som bara sa Slice the Cake, och vi tänkte att det var ett stabilt alternativ.

– Dessutom är bandnamnen i den här typen av musik bortom gränsen till löjligt med den stora mängden av nästan identiska mönster, och snart tar kombinationen metal-klingande ord slut. Den logiska slutsatsen är att vi ändå till slut kommer att stå där med bandnamn som Slice the Cake och Toast the Bread, så vi körde med det med en gång. Åh, en sak till, ”det är ändå musiken som är viktigast.”Har ni i bandet någonsin träffats?

Nope! I själva verket har vi aldrig ens snackat i telefon/skypat eller liknande. Den enda anledningen till att jag (Magero) vet hur Gareths röst låter beror på nån fil han skickade mig en gång, och jag har bara hört Jonas röst tack vare inspelningarna – och ingen av dem har hört min röst. Allt sker via den magiska Guitar Pro och instant messaging. Må det leva länge.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: