”Metaltown?! Vi? Wow!” – Zephyra berättar hur det är

Så du spelar i ett band från typ nån ort i Sverige. Och du får chansen att step up your game – en spelning på Metaltown. Det hände Zephyra, och det här är deras egna, råa version om hur det upplevdes från insidan:

När vår EP-producent ringde och meddelade att vi bilvit utvalda till att spela på Nemis Camping Stage på Metaltown, var väl ”WOW” det första ord som kom upp. Metaltown är ju alla svenska metalbands våta dröm!

Planeringen började så snart vi smält den goda nyheten. Vilka låtar skulle vi ta med? De som inbjöd till mest röj naturligtvis!

Vi satte en setlist på 6 låtar. Efter att vi spelat tillsammans med Frantic Amber på Stay Awake Festival, tog vår sångerska Åsa även kontakt med deras sångerska, Elizabeth, för en förfrågan om att köra en duett. Sagt och gjort, och en duett blev bestämd på vår EP:s huvudspår Undone.

Låtarna till Metaltown hårdtrimmades, och mycket energi lades på PR. Planscher och flyers trycktes upp, vilka senare delades ut på campingen, samt prydde Göteborgs och Borås alla möjliga och omöjliga ställen. När dagen var kommen, så åkte 3/5 av bandet mot Göteborgs Galopp tidigare på förmiddagen, för att promota spelningen på campingen och området. Resten av oss anlände just efter lunch, och peppet fortsatte.

Timmen innan giget kom pirret i magen. Man ska vara lite nervös, då gör man oftast bättre ifrån sig. Kläder skulle bytas, cymbaler riggas, gitarrer stämmas.

Allt flöt på bra, förutom det lilla missödet att Åsas byxor sprack ordentligt, och en nödkjol fick inlånas för att skyla den blottade häcken.
Improvisation och goda vänner är bra att ha!

Tjugo minuter innan vårt gig hade vi linecheck. Allt fungerade som det skulle, och ljudet kändes bra. När vår spelning började, så släppte nerverna på oss allihop, och vi kunde njuta av att leverera ordentligt! 30 minuter senare, gick vi ytterst nöjda av scenen. Några EP:s och t-shirts såldes vid scenkanten, och adrenalinet slutade pumpa först efter en timme.

Publiken var inte enorm, men det visade sig att fler än vi trodde hade sett oss, då det både under fredagens och lördagens festivalminglande kom fram folk och berömde framförandet.

Det här är något man vill göra jämt. Varje dag. Året runt!

Horns up folks!

Zephyra

Vill du till Zephyras hemsida klicka här. Vill du till deras Facebooksida – klicka här.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: