King Diamond om bilden med nunnan: ”Ställer du upp på att göra si och så?”

Kungen King Diamond spelar snart i Sverige igen. Jag har intervjuat honom, och publicerar här ett litet utdrag: Historien om en bild som jag fascinerades av som ung hårdrockare.

Kan du berätta historien bakom den där kända nunnebilden?

– Ja ja! Den där bilden när jag liksom kramar henne både här och där.

Ja, berätta hur den kom till!

– Den togs i min lägenhet [i Danmark]. Det var en sån där sista-minuten-grej. Jag ringde henne och sa ”Kan du komma upp och…” jag tror att de tog med sig de kläderna, Malcolm Dome och Ray Palmer, han var fotograf för Kerrang. De kom över för att göra en intervju i min hemsökta lägenhet i Danmark. Sedan ringde jag min kompis och frågade om hon ville ställa upp och vara med på fotot: ”Ja visst, inga problem.” Coolt. ”Ställer du upp på att göra si och så?” ”Ja visst” svarade hon.

– Det var lustigt för de sov i mitt vardagsrum på madrasser, och jag sov i mitt sovrum. Och morgonen därpå, de sov alltså över, så skulle det med ett plan till Skottland. Ray Palmer gick ut till badrummet – och mycket hade hänt där tidigare, folk har känt saker där inne – och han kom tillbaka vit som ett lakan: ”Ehhh… jag måste nog sticka till flygplatsen nu.” ”Nej, nej” sa jag, ”Du behöver inte åka förrän om några timmar.” ”Jag måste åka nu”. Så jag frågade honom: ”Var det något som morrade där inne?” ”Hur vet du det?!” frågade han. ”Det är inte första gången” svarade jag, ”det är något som lever här. Det måste man acceptera och respektera och då är det inga problem.” ”Vi sticker nu!” svarade han och packade sin väska och sa till Dome att hänga med honom.

– Ja, shit, det har hänt så mycket i den lägenheten!

Så vem bor i den lägenheten idag?

– Ha ha ha! I’m sure ”they” are still there. Och bor med någon annan.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: