Veckans dundertabbe: Metalsajt hyllade nazist av misstag

Hånsajten RIP Morbid Angel, en nagel i ögat på Morbid Angel sedan 2011, trampade i klaveret igår. Rejält.

Sajten, en facebooksida som ofta är underhållande (och som Bara Metal skrivit om tidigare), hade uppmärksammat via metal-media att en grekisk black metal-snubbe röstats in i grekiska parlamentet. ”Awesome” lät kommentaren. Jag var inte den ende som reagerade på att detta var långt ifrån ”awesome”, snarare ”terrible”, eftersom människan i fråga inte bara lär ha stått och gjort Heil Hitler-hälsningar under en Marduk-konsert i Grekland, utan också är partimedlem i grekiska nazistpartiet Gyllene Gryningen. Ni kan läsa om dem här, på ajour.

RIP Morbid Angel, som förmodligen drivs av en amerikan som inte kan ett skit om Europa och krisen i Grekland, hade helt enkelt inte gjort sin hemläxa: reserach. RIP Morbid Angel menade först att det ”säkert inte var sant” det där om nazism, men efter att flera greker uttryckt sin besvikelse, och andra raskt lämnade facebooksidan, så gjorde man bättring.

Inlägget togs bort.

Men hemma i Sverige var det en metalblogg som hade hunnit reagera instinktivt och tog en skärmdump av skräpet:

Alla kan göra fel, och RIP Morbid Angel gjorde och gjorde rätt (la dessutom in en hyllning till sina grekiska läsare). Bra! Hoppas grekiska folket gör samma sak i kommande nyval.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: