Metallica och Lou Reed planerar nya album tillsammans

Metallica och Lou Reed fortsätter sitt samarbete. Det uppger Lars Ulrich och Lou Reed till TMM.
– Lulu var en succé, säger Lars Ulrich. Visst, de första två dagarna efter släppet fanns en del negativa röster, men sedan dess har det varit en succé: inom bandet, försäljningsmässigt och bland fansen. Vi har spelat i Indien och Förenade Arabemiraten, det är bara tack vare Lulu, säger Lars Ulrich.
Det nygamla samarbetet mynnar ut i två uppföljare till Lulu, som beräknas släppas 2013 respektive 2015, med två följande turnéer.
Säger Lou Reed:
– Jag har fått mycket beröm för låtarna, av grabbarna och av fansen som jämför albumet med Master of Puppets. Och visst fick vi till det där aggressiva som musiken är känd för?

De två kommande albumen bygger också på pjäser. Den första baseras på en pjäs Lou Reed såg uruppföras 1959, om en bonde och hans gris och en underskön kvinna i byn. Det andra albumet bygger på en improvisationsteater Lou Reed råkade se när han var i Österrike.
– Så fort jag såg mimarna med sitt smink och sina stora ögon och öppna munnar tänkte jag: Metallica! Perfekt för tredje albumet. De gjorde något jag aldrig sett förut, låtsades vara instängda i en glasbur. Fantastiskt, säger Lou Reed.
Albumen går under arbetsnamnen Dudu och Pupu. Men det kan ändras.
– Vi har funderat på Mumu också. Eller att döpa Dudu till Pupu, och då kanske döpa Pupu till Bubu. Eller Nunu, säger Lars Ulrich.
– Men då bli nog Pupu Kuku, det känns mer logiskt, med tanke på de symboliska texterna om glasburen, skjuter Lou Reed in.

Ni som väntar på nytt Metallicamaterial får dock vänta lite till. Metallica planerar en Garagedays Luluvisited, med bara Lou Reed-covers från Lou Reeds storhetsperiod under 90- och 00-talet. Bland annat med gästprat av ingen mindre än – Lou Reed.
– Jag ska gästprata till Fight Fire with Fire och kanske nån av mina egna låtar. Det är inte bestämt ännu, uppger legenden till APF.

OBS – DENNA TEXT PUBLICERADES 1 APRIL 2012. 1 APRIL. 2012. APRIL. APRIL.

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Metallica och Lou Reed planerar nya album tillsammans”

  1. Mats Says:

    Haha! Störtskönt!
    Trodde inledningsvis att det planerades nytt, men när ”fansen jämförde det med MoP” ringde klockan i hjärnkontoret.
    Ett av de bättre skämten idag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: