Mellansnacket från black metal-bandet – Jakob Eklund-nivå

Humorns moder är upprepning. Det som upprepas tillräckligt ofta blir till slut kul. Så som en catchphrase. Did I do that?

Det diaboliska med detta, är att det fungerar bakvänt. Upprepning blir till ofrivillig humor. Särskilt när det finns finurliga folk som kan klippa ihop lite webbfilmer och lägga upp på Youtube. Ett klassiskt exempel är Jakob Eklund. När du skriver hans namn på Youtube föreslår sajten raskt orden ”vafan” som tillägg på sökningen – eftersom någon har varit taskig/vänlig och klippt ihop alla gånger han säger ”va fan” på film och tv – vilket är en hel del.

Men den här bloggen heter Bara Metal, inte Bara Jakob. Dark Funeral spelade live i Sundsvall i mitten av nittiotalet. Någon som var där i publiken spelade in det, och satte ihop en bootleg. Sedan var det någon som fick tag i bootlegen, och som var taskig/vänlig nog att klippa ihop allt mellansnack som sångaren säger när han presenterar en låt. Och voila – humor genom upprepning. Ofrivillig. Och kanske därför ännu mer rolig?

För er som vill höra musiken:

The Dawn no More Rises

My Dark Desires

The Fire Eternal

Blood Frozen

Open the Gates

When Angels Forever Die

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: