The money riff – 90-talets största lögn

Musikjournalistik kan vara så oerhört mesig och star struck. Igår, på bästa sändningstid, kunde Phil Anselmo berätta utan några som helst invändningar från journalisten Sam Dunn att ”på 80-talet…

Jaså? Gjorde de?

Såg ni det, Phil? Att 10 000 kronors-riffen påverkade folk? Wow. Och så kom ni på att ni kunde ha 10 000 kronors-riff överallt i låtarna?

Nej, jag har inget emot Pantera, trots mina syrliga kommentarer. Tvärtom. Det var ett fantastiskt band i sina bästa stunder. Men att påstå att eran för heavy metal, thrash metal och hair metal inte bjöd på massa band som försökte och ofta lyckades spela solida riff genom hela låtar är ett hån mot allt vad musikhistoria heter. Att indirekt påstå att Pantera uppfann den allt-igenom-riff-perfekta-låten är lika korkat det.

Å andra sidan behöver Sam Dunn inte direkt säga emot honom – det är så dumt att det faller på eget grepp. Det är av den här anledningen jag uppfostrar min son att tänka själv, inte gå efter vad andra säger och tycker.

Det är säkert också därför han inte gillar hårdrock.

PS Lägg märke till t-shirten. Housecore Records. Perfekt tillfälle att göra reklam för sitt eget skivbolag. Två tummar upp för det.

Bilder hämtade från Hårdrockens Historia, SVT

Etiketter: , , ,

2 svar to “The money riff – 90-talets största lögn”

  1. El Barto Says:

    Den gode Phil framstår ju inte som alltför smart.
    Hela programserien kunde varit betydligt bättre, men Sam Dunn är nog inte rätt man för jobbet.

  2. Dante Says:

    Jag tror han menar att det var det riffet som bokstavligt talat fick folk att röra på sig, inte att det påverkade människor. Så därför hade de mer grooviga låtar istället för bara partier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: