Arch Enemys och Lamb of Gods förband vill ha dina selmor

Jag skänkte pengar till Fredrik Gerttens filmlansering av Big Boys Gone BANANAS!* eftersom det är the true metal thing to do. Och när jag ändå var inne på crowdfundningsajten Kickstarter surfade jag runt på ordet metal – fanns det några bra metalprojekt man kan tömma sin tomma plånbok på? Döm av min förvåning:

”Så här ligger det till… Vi bildade ett band 2000 för att ha kul. Det visade sig vara väldigt väldigt kul. Vi gick från ströspelningar med trummaskin och hemmainspelade demos till att spela med de största metalbanden på vår jord (Machinehead, Arch Enemy, Shadows Fall, DRI, Lamb of God med flera), turnerade i andra länder och levde drömmen.

Sedan, 2008, tog allt slut. Det tar alltid slut. Ränta på huset, barn, jobb, verklighet. Sånt händer.

Snabbspola fyra år framåt. Vi fick ihop gänget. Vi blåste dammet från förstärkarna. Vi skriver nya låtar, men nu, nu är det på våra villkor.

Men att spela in ett album professionellt kräver hjälp. Och det är där ni kommer in. Byzantine vill ha er som partner för att detta ska fungera. […] I gengäld får ni coola prylar och ett stort TACK från oss. Utan Cash ingen Tango, utan Kit [sic!] ingen Michael Knight, utan Jimmy ingen Billy (fruktansvärd Double Dragon-referens). Vi behvöer dig som vår medkonspiratör. Till dess…”

FOTNOT: Det finns fler band, mindre kända, att skänka selmor till – Bara Metal återkommer i ämnet.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: