Bara Metal sammanfattar: Välmående träd, NAFS(K) och Elizabeth Bathory trettio år

Jag startade den här bloggen av olika anledningar. En var att jag vill sprida ny musik till nya lyssnare. Så som Vattnet Viskar förra veckan. Och Ite Missa Est denna vecka, vars låtar har gått varma på datorn (det är sant, fläkten jobbar på högvarv just nu) sedan Origin talade om att fransmännen var turnéaktuella.

Veckan började med fyndet: Bret Michaels bandana på Tom Cruise skalle, och övergick till bitterhet mot de rika som vill bli rikare: Bill Ward hotar att hoppa av Black Sabbath-turnén – om inte ett avtal som är drägligt dyker upp.

Elizabeth Bathory fyller i år trettio år som återkommande musa i metal-texter, och därför hyllades hon med nördig tidslinje. Fint värre.

Ralf Gyllenhammar har berättat intensivt och öppet om de fyra första albumen. Fortsättning kommer nästa vecka. Samtidigt meddelade hans skivbolagspolare, Avatar, att Simon Andersson hoppar av efter åtta år i bandet.

En väldigt bra amerikansk intervju med Ghost visade upp bandet som musiker, snarare än som teatrala ghouls som säger lustiga saker. Väl värd att läsa.

Bara Metal uppmärksammade hårdrocksturism, genom att dels slänga upp Fleshgod Apocalypse semesterbild, dels spela arborist och forska om trädets välmående, alltså trädet från Black Sabbaths debutalbum.

Veckans mest lästa var dock från förra veckan, kanske för att NAFS(K) hittade artikeln och la upp den på sin facebooksida.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: