”Det är ungefär som Eddie för Iron Maiden, förutom att vår Eddie sjunger.”

Mina favoriter Ghost är i USA, och har intervjuats av SF Weekly. Väldigt intressant läsning, där bandet bland annat hyllar Mercyful Fate och Black Sabbath på ett väldigt ärligt sätt. Här är några guldkorn från intervjun:

• Om ny musik, som lära komma under 2012:

– Med det nya albumet kommer, inte en ny image, men en ny show. Typ som nästa film. Det blir en hel del förändringar, och showen kommer då att utvecklas drastisk.

• Om sin image och sina texter:

– Vi är underhållare. Vårt uppdrag är att skapa en show. Vi vill att folk får en upplevelse på samma sätt som när man förlorar sig in i en skräckfilm i nån timme eller två. De flesta black metal-banden har intellektuella krav på de som lyssnar på dem. Jag antar att det skiljer oss från många av de andra banden. Vi kräver inget sånt.

• Om att vara okänd och anonym i en värld där folk vill bli kändisar:

– Men det är därför som vi lyfter fram Papa Emeritus som den stora stjärnan. Den gamle gubbstrutten. Den gamle påven. Han ska vara stjärnan, inte vi som individer. Det är ungefär som Eddie för Iron Maiden, förutom att vår Eddie sjunger.

En intressant detalj – när Stockholmstidningen intervjuade Ghost var det en flamsig kompis-intervju med barnsliga svar. SF Weekly har istället fått seriösa svar från musikerna bakom Ghost. Ett år har gått mellan intervjuerna. Är det ett skifte i mentalitet från Ghosts medlemmar, eller betyder det bara att olika journalister får olika svar beroende på vem de är, och vilka de representerar.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: