Recension: Red Fang live i Köpenhamn

Recension: Red Fang, Vega i Köpenhamn, 16 januari 2012

Jag gillar Red Fang. De har härliga riff, och särskilt bra blir det när det gör dem tunga som järnlock. Live känns det som att håren krullar sig, som i det nedstämda introriffet till Into the Eye.

Men ganska ofta slår det mig att individuella riff är bättre för sig själva, än när det korsas och frodas med vers och refränger. Precis som i Into the Eye, som börjar lovande men sedan går vilse (för att återigen spotta upp sig när intorriffet kommer tillbaka). Samma sak är det med Throw Up. Skitbra riff. Platt refräng.

Men eftersom detta är live kan bandet backa upp det med att dels se koola ut (Aaron Beams glasögon var förbjuden rekvisita 1986, men 2012 ger de honom karisma och stil), dels imponera med hur otroligt tajta de är. Trummisen John Sherman håller ihop och styr bandet som om han vore ett slitstarkt snöre i en gympapåse.

Red Fang är det perfekta öppningsbandet till Mastodon, och när de släpar sig upp på scen varje kväll och backar upp Mastodons Creature Lives med inlevelse och starka röster gillar man dem ännu mer. Tilltaget bidrar säkert till fler sålda t-shirts efter konserten. Det är stort. För båda banden.

Betyg: 3 av 5.

Annons

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: