Så Jävla Metal bänkas till hösten – Hårdrockens Historia tar över

Så här ligger det till – SVT har köpt in rättigheterna att visa både dokumentären Så Jävla Metal (2011) och tv-serien Metal Evolution (2011). Eftersom Så Jävla Metal just nu är ”het”, det vill säga har sålt bra som dvd och säkert drog en del till biograferna nyligen – så bänkas den filmen för att istället visas senare i år.

Istället sänds Metal Evolution med start idag, omdöpt till Hårdrockens Historia. Den är skapad av Sam Dunn, en i mina ögon dålig regissör som ofta siktar mot något storslaget men sällan träffar det han siktar på: A Headbangers Journey skulle handla om oss fans men kom att handla om rockstjärnorna istället. Hans film om Iron Maiden var toppstyrd av bandets management och blev en feg skildring av ett tillrättalagt turnéliv. Jag hoppas Hårdrockens Historia kan göra bättre ifrån sig.

Annons

Etiketter: , ,

4 svar to “Så Jävla Metal bänkas till hösten – Hårdrockens Historia tar över”

 1. Niclas Says:

  Så jäkla kass är han inte. En film om fans är i mina ögon mindre intressant. Har ej sett Flight 666, men dock Rush och den tycker jag är jädrans bra. Såg för övrigt att Stefan Linqvist på NST citerade dig ang invisible orange i sin lilla spalt. Hoppas på intervju med Sam Dunn i slutet av januari.

  • Bara metal Says:

   Om du ska intervjua Sam Dunn – då måste du fråga hur mycket Iron Maidens management la sig i Flight 666, den känns tillbakahållen. Jag ska genast hitta tid till att kolla in Rush-dokumentären, tack för tips Seance och Niclas.

 2. SEANCE Says:

  Tur att det inte är en SVT produktion då skulle hårdrocken i vanlig ordning parodiseras från ett von ober perspektiv. Tycker Headbangers Journey och Global Metal var helt ok. Jag är inte så intresserad av att se en dokumentär om hårdrocks fans det är banden som intresserar mig. Du har helt rätt om den otroligt tillrättalagda sektliknande ”Flight 666”. Tacka vet jag Lamb of Gods dvds ”Killadelphia” och ”Walk With Me In Hell” där visar man warts and all vilket gör att de blir mänskligare. Rush dokumentären Rush – Beyond the Lighted Stage var riktigt bra http://seance.blogg.se/category/recensioner-film.html

 3. SEANCE Says:

  Om man frågar Sam Dunn hur mycket Iron Maidens management la sig i Flight 666 är nog risken stor att man får ett svävande eller till och med ett tillrättalagt svar, han vill nog inte bränna några broar med Maidens management. Det skulle vara intressant att se en ”Somekind of monster” dokumentär om Maiden. Det var ju inte för Bruce Dickinsons stora kärlek till Steve Harris han eller Adrian Smith slutade och hade Bruce Dickinsons solokarrriär gått bra och han inte var på ruinens brant hade han inte gått tillbaka och hade Maiden sålt ut stadion istället för cirkus i Sthlm med en annan sångare så hade de inte tagit tillbaka honom. Det är pengar det handlar om inget annat vad än Bruce Dickinson hävdar, så less på hans ”hollier than thou” attityd där han alltid ska klanka ner på andra band som t.e.x. Metallica och Ozzy. Steve Harris eller Adolf Harris som Paul Dianno kallar honom är och förblir Maiden för mig men han måste låta piskan gå och ta över större delen av låtskriveriet igen alla kan inte vara med då blir det som Maiden låter nu med trista långa låtar som går ingenstans kryddade med otroligt eneverande repetiva refränger. Gå tillbaka till stilen Maiden hade fram till och med Seventh Son of A Seventh Son.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: