Bara Metal sammanfattar: topplistor och King Diamond frisk och kry

En vecka har förflutet, vars stora stora grej var 1) Metallicas kulturkupp när de återförenade fyra femtedelar av Mercyful Fate (video nedan) och 2) Close-Ups årsbästalistor (i affär nära dig) – alltid otroligt läsvärda. Min lista ingick där, och jag publicerar hela listan här nästa vecka.

Den här veckan hittade vi Sigurd Wongraven på en Segway i NRK-reportage, och fick reda på att Ulcerate kommer till Danmark i februari. Boka Danmarksbåten redan nu. På tal om Ulcerate så var det ett släpp jag missade i år, ett annat var The Human Abstract. Båda två var decemberbekännelser, det vill säga band jag borde ha skrivit om under året.

I veckan visade jag också upp statistik från Google Trends på sökorden Dimebag Darrell, uppmärksammade att Metallica började ösa vatten ur sin båt (döpt till Lou Reed efter Lou Reed) för att rädda vad som räddas kan, samt uppmanade hela metal-Sverige att hålla upp osynliga apelsiner så fort en kamera är i närheten. Och tipsade om vilken film som gör dig stoner metal 2012.

Graveyard var föga överraskande Sveriges bästa metalband enligt en koll på kritiker.ses topplista. Vomitory kom tvåa. Och Bara Metal gav Ghost upprättelse.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: