Topplistan för 2011 – men först en bekännelse

Förra årets topplista över album känns fortfarande aktuell – med ett stort fel. Först det aktuella – jag lyssnar fortfarande på albumen som hamnade på topp-tio-listan, främst Watain, Enslaved, Woe, Overkill och Nachtmystium.

Mycket bra album allihop, särskilt Watains.

Men förra årets etta, Dimmu Borgir, har ersatts av en ny favorit, mycket för att jag fattade grejen för sent. Så även om Dimmu Borgir gjorde ett bra album, så är det inget emot vad Ghost gjorde.

Bandets förmåga att skriva riff, verser och refränger som fungerar som oerhört solida melodiblock är fenomenal. Hur ofta har jag inte smällt på Ghost medan jag ställer mig i köket och tillreder en sann metal-middag till hela familjen? Eller sjungit med i Elizabeth med medföljande teatraliska rörelser? osynlig apelsin i högerhanden? Frågorna är retoriska.

Men jag fattade grejen först efter att listan hade publicerats. Så är det med musik: vissa låtar växer, andra stagnerar. Så den här månaden, när jag gör mina decemberbekännelser över alla fel jag gjort detta år, all musik jag missat, måste jag säga att Ghost var förra årets vinnare.

I lose, you win, Papa Emeritus. Länge leve Ghost!

Förra årets lista hittar ni här: Plats 11-7 samt plats 6-1.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: