Metallica ger ut nygamla låtar för damage control

Om ingen på denna jord har förstått att Lulu var ett fiasko så borde det vara klart för alla från och med nu: I samband med att Metallica firar trettio år har man skickat ut överblivna låtar från Death Magnetic via e-post till fanklubb-medlemmarna: Hate Train och Just a Bullet Away.

Så varför gör man det just nu, när det finns en splitterny skiva att marknadsföra? Damage control. Varför dra uppmärksamhet från [kalkonen] Lulu till outgivet material? Damage control.

Metallica behöver få tillbaka lite metal-anseende (den inställda spelningen i Indien var knappast särskilt läglig den heller). Hate Train och Just a Bullet Away gör det jobbet. Det hade varit lustigt om Lou Reed gjorde samma sak. Men knappast. För Lulu lär vara ett skapligt Lou Reed-album. Men är en katastrof som ett Metallica-album.

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Metallica ger ut nygamla låtar för damage control”

 1. B Says:

  Men dom spelade 2 låtar med LR häromkvällen. Tror knappast de skäms.

  • Bara metal Says:

   Enligt Blabbermouth var det till och med tre: Iced Honey, The View och White Light/White Heat. Jag tror inte heller de två styrande (James Hetfield, Lars Ulrich) i Metallica skäms över Lulu. Men ingen kan ha undgått att albumet har varit en stor besvikelse för många Metallica-fans. Beslutet att släppa nygamla låtar plötsligt ligger så klart inte bara hos Metallica utan betydligt många fler är med och styr – management och skivbolag till exempel.

   Dessa två nya låtar överstiger vida Lulu i kvalitet – ur ett Metallicaperspektiv. Lulu är säkert ett helt okej Lou Reed-album.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: