Länge leve Lou Reed – ställ honom bredvid någon eller något

Någonstans långt bak i huvudet har jag känt igen bilderna. De där dyra Anton Corbijn-bilderna som Lou Reed och Metallica har slagit till med för att de tror att Corbijn säljer album. På varenda bild är det någon som liksom stöttar upp Lou Reed. Kirk Hammett håller upp honom på en av bilderna, Kirk står väldigt nära Lou (se bildbevis 1), Lars Ulrich och Robert Trujillo på en annan – de liksom håller honom bakifrån med varsin arm så att han till synes verkar stå för egen maskin. Lou Reeds armar hänger slappa som två döda laxar längs sidorna.

På en bild, vid ett staket, har de klämt in Lou Reed mellan Ulrich och Trujillo, så att han står upprätt. Vid ett tillfälle har de satt honom längst bak vid ett bord, lutad mot en vägg. Ja, ni kan se alla bilder här så fattar ni bättre.

Dessutom – Lou Reed har alltid på sig solglasögon. Suspekta solglasögon.

Var har jag sett det förut? Då slog det mig. Lou Reed ser ut som den där snubben i den där filmen, han som var… aha! Poletten trillade ned, fallet är löst. Lou Reed är Bernie! Bernie Lomax (lägg också märke till kopplingen Lo-max och Lou). Han är kusligt lik, minus mustaschen, så lik att det måste nästan vara samma person. Eller samma typ av tillstånd.

Och vem är Bernie undrar hälften av er. Bernie var ett lik som spelade huvudrollen i en komedi från 1989. Jämför bilden (bildbevis 2) nedan med hur Metallica hela tiden stöttar upp Lou Reed, och kom sedan inte och säg att jag har fel.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: