Svensk recensent chockar – ger Lulu toppenbetyg

Medan svensk media som väntat sågar Metallicas nya album i smådelar och slänger bitarna till grisarna, så megamaxchockar Smålandsposten med att ge Lulu betyget fyra av fem. Det är den enda tidningen i Sverige som går mot strömmen, och som tycker att ”det bränner till rejält när Reed skriksjunger på det desperata sätt han lade sig till med redan på Growing up in public.”

Måhända är det så att SMPs recensent ser på detta som ett Lou Reed-album. I till exempel Sydsvenskan, Svenska Dagbladet och Metro är det ideligen typiska hårdrocksskribenter som har recenserat albumet.

Och ärligt talat – som ett Lou Reed-album kanske Lulu är svinbra?! Vad vet jag, jag har aldrig velat lyssna på hans musik förr.

Hur som helst, här är lite goa citat från sågningarna att värma er med i novembernatten:

• ”Bandet vandrar över jorden likt en jättestjärt, Lou Reed dess ryttare.” Metro

• ”… en fullständigt obegriplig insats som kompband till ett lika obegripligt, 87 minuter långt spoken word. Det kallas för masochism.” SvD

• ”Den 87 minuter långa helheten är mer parodisk än de fejkade demoversioner som lades ut på nätet i förväg.” SDS

• ”Konstnärligt är det skönt med artister som inte bryr sig om andras åsikter. Men det är en klen tröst när resultatet knappt är lyssningsbart” BT

• ”1+1=0” DIW

Fler recensioner: HD, KB, MVT

PS Om SMP megamaxchockar, så måste väl även DN i rättvisans namn minimalchocka, som ger albumet godkänt: ”ge den här skivan en chans”.

Jag har, DN. Som komedi och spoofalbum är den underbar!

Tidigare inlägg om Lulu: Dekisfaktor störst anledning till pinsamheten Lulu, Gramptallica: texten till Dickety avslöjad, Metallouica – alternativt omslag

Etiketter: , ,

4 svar to “Svensk recensent chockar – ger Lulu toppenbetyg”

 1. Kristian Says:

  Ja, SMP står verkligen för höstens metallchock.

 2. Per Ahlqvist Says:

  all denna kritik gör mig nyfiken…om alla tillsynes verkar hata det som släppts då kanske det rentav är bra…spännande också att ett album per automatik betraktas som metal…

 3. Johannes Says:

  Det är patetiskt vad recensionsdrevet går: alla tävlar om att skälla mest, och det känns rätt konstigt med tanke på att den här skivan inte alls sticker ut särskilt mycket i Lou Reeds diskografi. Okej, mer dubbelbaskagge, lite annorlunda dist på gitarren, men det är definitivt inte mer svårtillgängligt eller malande eller teatraliskt än The Raven. Monotona tjugominuterslåtar med pratsång har Reed hållit på med sedan slutet av 1960-talet, så jag fattar inte varför alla verkar vara så överraskade helt plötsligt. Jag tycker det är en utmärkt Reed-platta, även om jag stör mig på Hetfields sånginsatser.

 4. Gert Says:

  Jag tycker skivan är en av Lou Reeds bättre. Självklart kan ingen normalt begåvad människa se på detta som ett Metallica-album.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: