Metal att tagga till – en historisk utblick

Friidrottaren Jonathan Åstrand gör det enda rätta. Han taggar till inför en tävling genom att lyssna på At the Gates, enligt yle.fi. Det får mig att tänka på Close-Up-intervjun med Jamey Jasta [Hatebreed], där han nämner att Josh Barnett går ut i arenan till en Bolt Throwerlåt.

Och det – i sin tur – fick mig att minnas Demolition.

Demolition, med Ax och Smash, var ett wrestling-tag team som klädde sig i läder och nitar. Och jag tror minsann att de var absolut bland de första idrottare (…underhållare…) som äntrade arenan till hårdrock (1987), tolv år innan Dave Mustaine skrev sitt sport anthem Crush’em:

Den oerhört enformiga låten (två minuter känns som tio) skrevs av Rick Derringer. Samme man som skrev Hulk Hogans introlåt Real American, och vars främsta merit bör vara att han upptäckte Weird Al.

Rick Derringer producerade även Madam X enda album (1984), vilket är en fin kulturgärning för oss som gillar kitschig 80-tals metal. Videon till High in High School, med en dvärg som liknar Klasse Möllberg som har ett hårdrocksband i sin skolbänk, är en klassiker.

För er som vill tagga inför Ungern-matchen:

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: