Mustaine: ”Jag löjlade mig och spelade Sweet Home Alabama istället”

Den 14 september i år spelar Big 4 i USA för andra gången, och just därför har Revolver Magazine gjort ett specialnummer om de fyra banden. Ni kan läsa om det här, och läsa en intressant pusselbit i musikhistorien här nedan, när Dave Mustaine svarar på hur det var att skriva musik för Metallica:

”Jag hade hela tiden kallat oss, som grupp, the “Four Horsemen.” Innan jag var i Metallica gillade jag verkligen ett band som hette Montrose, och deras gitarrist var Ronnie Montrose. Han bildade sedan ett band vid namn Gamma. Ett av deras album [Gamma 2 från 1980] hade en hajfena som skar genom gräset, vilket jag tyckte var helgrymt.

Hur som helst, han hade en låt på det albumet som hette Four Horsemen som jag spelade ihop med mitt band Panic, som jag spelade med innan Metallica.

Så när jag gick med i Metallica kom jag med min egen låt Mechanix, och Four Horsemen var ett förslag från mig att göra cover på eftersom vi spelade en del covers. Det var det som sådde fröet hos James. Och en dag när vi kom till replokalen föreslog Lars att vi skulle gå ned i tempo på Mechanix. Jag och Cliff hade precis innan det lyssnat på Lynyrd Skynyrd, så jag löjlade mig och spelade Sweet Home Alabama istället för Mechanix – och det blev mer eller mindre mittenpartiet av vad som senare kom att bli Metallicas Four Horsemen.”

Texten till Metallicas version av Mechanix bygger helt och hållet på Gammas tema om Apokalypsens fyra ryttare.

Megadeths originalversion av Mustaines låt gavs ut i juni 1985, nästan exakt två år efter Metallicas version. Jag lägger till den också för er som vill påminna er om hur den låter.

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: