Sarke: ”…en av låtarna jag jobbade mest med för att sätta ihop de olika riffen”

Jag rekommenderade Sarkes nya album Oldarhian när det släpptes. Sedan dess har albumet växt ännu mer på mig, och idag beordrar jag alla jag möter att lyssna på albumet. Jag har också gjort en intervju med Sarke himself, som berättar bakgrunden till hur albumets allra första riff växte till att bli sköna Pilgrim of the Occult:

– Fösta riffet i låten var det första riffet jag överhuvudtaget skrev till Oldharian-albumet. Det var en av låtarna jag jobbade mest med för att sätta ihop de olika riffen. Det är också den enda låten på hela albumet som jag skrev text ihop med någon annan – jag och Nocturno har skrivit den ihop.

– Jag skapade hela låten hemma på akustisk gitarr, jag ville ha en varierad låt från lugn till ett groovigt upptempo, samtidigt som den skulle vara stämmingsfull.

– Text och musik skriver jag var för sig, men anpassar sedan de båda när jag till slut sätter ihop bitarna. I just den här låten har jag två olika verser, vilkt för mig är ganska ovanligt. Refrängen är i upptempo och lite catchy, som en refräng ska vara.

– Keyboarden la Anders på i studion. Jag säger vad jag har tänkt och önskar mig, och han fyller på efter egna idéer. Likadant med trummorna [klicka här för drumcam på låten]. Jag säger till Asgeir vad jag har tänkt mig och han gör lite åt det hållet och fyller på med sin egna spelstil. Och likadant med sången. Basen lägger jag själv av bara farten i studion.
Jag tycker Pilgrim är en höjdare på albumet.

Nedan, den norska originalversionen av svaret:

– Låta er laget hjemme av meg på acoustic gitar. Jeg ville ha en variert låt fra rolig til groovey up tempo, samtidig som den skal være stemningsfull. Jeg lager tekst og låt hver for seg, men tilpasser begge deler når jeg setter den endelig sammen. Jeg har 2 forskjellige vers i denne låta, som for meg ikke er så vanlig. Refrenget er up tempo og litt catchy som refreng skal være.

– Keyboard blir lagt på i studio av Anders. Jeg sier hva jeg har tenkt og ønsker, så fyller han ut etter eget ønske også. Samme med trommer. Jeg sier til Asgeir hva jeg har tenkt, så gjør han litt av det og fyller ut med egen spillestil. Samme med Vokal. Bassen tar jeg på sparket i studio. Jeg syns Pilgrim er en høydare på CDen.

– Første riffet i låta var det første riffet jeg lagde til Oldarhian. Dette var en av de låtene jeg jobbet mest med å sette sammen å få ferdige riffene til. Dette er også den eneste låten jeg har skrevet tekst sammen med noen andre. Jeg og Nocturno har skrevet denne sammen.

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: