Morbid Angels technolåtar har i sanning släppt loss helvetet – mot Morbid Angel

Ja, fy sjutton. Att läsa på Morbid Angels officiella facebooksida eller på smädarsidan RIP Morbid Angel (beskrivs som en musikpris-sida på Facebook), är som att titta på en bilolycka – svårt att ta bort blicken.

RIP Morbid Angel har växt till drygt 2400 ”gillare” under helgen. Samtidigt har Morbid Angels facebooksida fått drygt 10 000 fler ”gillare”, om det är för att folk lättare vill hänga med i vad som händer (då och då uppdateras sidan med desperata försök att sälja in skivan, eller påpekanden om att bara ”riktiga” fans förstår sig på bandet) eller om det verkligen är för att stötta bandet i svåra tider får vara osagt.

Här kommer en sammanfattning av helgens stora händelser:

Internetfenomenet ”rickrolling” ersätts numer av ”radikulted”, Hitler i bunkern har reagerat på nya albumet, en sida har skapats för att samla alla sarkastiska bilder på ett och samma ställe. Bilder finns också på RIP Morbid Angel.

Raddan av musiker, bland annat Nergal och Karl Sanders, som hyllar nya albumet viftas bort av fansen som ”musiker som har allt att förlora på att dissa albumet.”

Den skrattretande textraden ”kill a cop”, som David ”Evil D” Vincent poppar fram i nån sorts Marilyn Manson-ramsa i Radikult, påstås vara en felhörning, och ska vara ”kill a kult” eller möjligen ”killer kult”.

De flesta skyller allt experimentellt på David Vincent (som ser ut som Nikki Sixx numer) och hans tid i Genitorturers, men fler och fler verkar också tro att Trey Azagthoth är lika delaktig, efter att intervjuer och citat från 2000-talet har dykt upp. Han lär till exempel ha velat skapa en generisk festival för extremmusik: dödsmetall, techno, hip hop i en enda festival.

Blabbermouth har recenserat skivan, och gett den 4,5/10 i betyg. Bland kommentarerna under recensionen finns också de lyssnare som hyllar albumet.

De hånfulla skämten haglar, här är några exempel:

• Om du har köpt nya Morbid Angel-albumet, kommer du bli glatt överraskad att CD-skivan inte kommer tillsammans med ett ursäktande brev. Sorgligt.
• Nästa album, bokstaven J, kommer att heta Just kidding eller Joke.
• Vad är skillnaden mellan Morbid Angels nya album och en hink med skit? Svar: En hink.

Dessutom finns det flera olika sketcher på Pete Sandovals frånvaro – ryggproblemen är något han skulle ha hittat på när han hört demoversioner av de nya låtarna: ”Jo, alltså, eh, jag känner att jag har lite ont i ryggen plötsligt…”

Alla relevanta länkar finns här eller i tidigare inlägg. Tänk på – vad kan vara mer evil än att introducera techno i världens mest omtyckta death metal-band? Evil D är man för sitt namn. Återkommer med svenska recensioner.

MER METAL: GP, V-K, Allehanda och Barometern recenserar albumet.

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: