Lips: ”Det är inte helt ovanligt att vissa tvivlar på om Anvil verkligen finns”

Anvil släpper nytt album vilken sekund som helst, och jag fick chansen att intervjua Steve Lips Kudlow i samband med Anvil Aid-grejen. Det var en enda fråga jag ville ha svar på, nej, inget om koklocka, för det visste jag inget om då.

Istället ville jag höra hans åsikt om att folk, till exempel på Wikipedia, inte tror att bandet finns. Att hela filmen Anvil – The Story of Anvil är en spoof.

Det är inte helt ovanligt att vissa tvivlar på att Anvil verkligen finns, svarade han.

– När filmen hade premiär åkte Robb och jag till Irland för en filmfestival, och efter att den hade visats kom en dam fram till Robb och sa: ”Allt är en parodi, eller hur? Du är egentligen en skådespelare och ditt namn är knappast Robb Reiner!” Robb drog fram sitt pass för att visa henne, och då sa hon ”Ni Hollywood-skådisar, ni kan så lätt få falska pass.”

Vi blev chockade båda två, eftersom detta var första gången vi hörde att någon inte trodde att vi fanns på riktigt. Det intressanta med allt detta är att filmen var så välregisserad att icke-skådespelare blev mer övertygande än sådant folk normalt tittar på  – på grund av att det just är verkligt. De flesta människor får redan som barn veta att de saker de ser på filmer och TV är skådespeleri och att det inte är på riktigt. Vi är så präglade av detta och därför är det inte så konstigt att en del tror att det som händer i filmen inte är sant.

– Jag tror också att några av de som tvivlar möjligen besväras av tanken att ett band kan uthärda det som vi stått ut med, och att vi har stått ut så länge bara tack vare kärlek till de vi sysslar med. Den hårda sanningen är att alla band och musiker och konstnärer av alla slag måste stå ut, och om de inte gör det skulle det inte finnas någon musik eller konst.

Den positiva sidan av detta är att när vi turnerar kommer människor vara intresserade av att se oss om så bara för att se om vi verkligen finns. Så oavsett om du tror att bandet och filmen är verkliga eller inte, så är det fortfarande en win-win-situation för på något ett eller annat sätt kommer sanningen alltid att segra.

Mer metal: Vomitorys album har recenserats av GP, NWT, VF, Västerbottens Folkblad i Västerbottens-Kuriren.

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: