Funnen! Mannen som skapade lol-metal

Efter Demonaz svar skickade jag lite frågor till mannen som startade lol-metal-fenomet, Carl Huber. Det är han som driver sajten där de flesta av bilderna finns. Här är hans fulla svar:

– Ja, så vitt jag vet var det jag som startade LOL-metal. Jag hoppas att ingen av de aktuella banden som avbildas känner sig kränkta – för det är verkligen, verkligen inte meningen. Det ska bara ses som en rolig grej. Det finns absolut ingen illvillig avsikt bakom bilderna.

– Till att börja med: detta var en idé jag fick för flera år sedan. Efter flugan med ”lolcats” började folk sätta LOL framför alla möjliga saker. Jag blev uppriktigt sagt förvånad när jag googlade ”lolmetal” och fick reda på att ingen annan hade gjort det ännu.

– Jag har sett att det finns en del arga kommentarer från folk om bilderna, de flesta är arga eftersom flera av bilder hade fel bandnamn. Jag förstår det eftersom jag själv inte vill att någon kallar mig Frank eller Chester. Problemet med detta är förvånansvärt ofta de sidor som jag och andra som skapade lol-metalbilder tog bilderna – de hade själva döpt bilderna fel. Eller så var sidorna på svenska… Jag gjorde så gott jag kunde.

– Jag är ingen större fan av den här typen av genrer (death-metal, doom-metal, slightly-glum-and-melancholy-metal) och jag tycker inte det är så kontigt att det är förvirrande när fyra killar står i ett mörkt rum, alla klädda i svart med olika ansiktessminkningar och spetsiga tillbehör.

– Faktum är att de flesta av bilderna som har skickats till min sajt skickades av metalfans, inte människor som ville vara hånfulla. Jag fick flera ”Wow, jag älskar Gorgoroth!” och ”Mannen, Deathcapade är super-duper!”. Jag menar, jag såg till och med den där dokumentär om den där metalsnubben. Du vet, han gjorde alla dessa målningar i utmarkerna långt upp i norr. Jag minns inte hans namn nu men det var en mycket bra film.

– Om nu någon av bandmedlemmarna verkligen känner sig förolämpade, så skulle jag vilja fråga dem hur allvarligt de faktiskt tar på att ilsket klä sig i vassa saker och slänga upp miner som om deras fötter äts upp av hajar. Om svaret är ”jag tar mycket allvarligt på det”, i så fall, sorry. Vi sysslar med satir. Det känns svårt att sitta här i solen med en kopp kaffe i handen och morra ”rowahr” ihop med dem dag som natt.

theWAREHOUSE började som en artikelbaserad hemsida där jag kunde göra olika saker som jag kom att tänka på. Varken mer eller mindre. Det var en bra ursäkt för att ge utlopp för mitt kreativa flöde. Så småningom, ja, den har förvandlats mer som en sida för min webbserie och handlar nu mindre om artiklarna.

Tack för ditt intresse!

/Carl, theWAREHOUSE

Etiketter: , ,

Ett svar to “Funnen! Mannen som skapade lol-metal”

  1. Nils Says:

    we has exellent tv reception, hahahah. Priceless

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: