Funnen! Pizzerian i Norge som sänkte Mastodons turnébudget

Sajten epicureanmusician.com har pratat med Brann Dailor i en liten annorlunda intervju om mat. Rolig läsning, ni hittar den här, och med ett svar som fick mig på alerten. Brann Dailor hävdar att det sämsta matköp han gjort under en turné var i Oslo – en papperssmakande pizza med ost och pepperoni. För 75 (!) dollar.

Det är drygt 455 svenska kronor!

Kan det vara möjligt, eller överdriver han?

På bandets Facebook-sida skriver en av deras fans att det förmodligen är Peppes Pizza, som finns åtminstone på tre ställen i Oslo. Eftersom Bara Metal drivs av nyfikenhet, så surfade jag in på deras hemsida, och kom fram till att en kille som Brann Dailor förmodligen har beställt Heavy Heaven eller Big Shot.

Båda två med lockande namn för en trummis i ett amerikanskt band, båda två med pepperoni. Oavsett vilken du väljer, så kostar den – hör och häpna – 250 norska kronor. Eh, va?!

Det blir, uträknat i dollar, 47. För en pizza!

Fattas alltså 28 dollars (drygt 150 norska kronor) för att komma upp i 75, men Peppes har säkert alkohol, och kan en bärs gå på 100 norska? Och sedan 50 i dricks för att han är amerikan. Voila, Brann Dailor är uppe i 75 dollars.

Tja, det blev lite krångligt det här, men faktum kvarstår: Svenska band – ska ni turnera i Norge, ta med primusköket, pasta, parmesanost och ett rivjärn.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: