Han är världens bästa metalgitarrist

Total Guitar redovisade i fredags världens bästa metalgitarrister – en lista som får mig att minnas alla arga sandlåde-insändare i OKEJ om vem som var bäst hit och dit på sina instrument.

Vann, bland tjugo nominerade, gjorde i alla fall Alexi Laiho (Children of Bodom) som fick 21,73 procent av rösterna. På sjätte plats hamnade Mikael Åkerfeldt (fyra svenskar är med på listan) – 4,59 procent av rösterna. Hela 70 000 röster kom in.

Finska tidningen Ilta-Sanomat verka tvivla på att Total Guitars läsare har rätt, därför har tidningen frågat sina egna läsare: Ja eller nej – Är Alexi Laiho världens bästa metallikitaristi [metalgitarrist]? 65 procent av 450 läsare svarare ett rungande kyllä!

För att få perspektiv på detta – den snubbe som hamnade på förstaplats när brittiska journalisten Joel McIver satte ihop sin bok The 100 Greatest Metal Guitarists från 2009 är inte ens med bland de tjugo nominerade.

Etiketter:

2 svar to “Han är världens bästa metalgitarrist”

  1. El Barto Says:

    Går det att få tag på Mustaines självbiografi? Måste vara sjukt läsvärd!

    • barametal Says:

      Det danska förlag som äger rättigheterna till boken för Norden har bara lyckats ge ut den på finska. Än så länge. Men den finns på engelska så klart, och är just sjukt läsvärd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: