King Diamond backstage i Göteborg 1987: bland fimpar och Melissa

King är på bättringsvägen. Det skriver hans fru Livia Zita på Facebook, och lägger till följande:

”Jag är oerhört stolt över vad han har åstadkommit under dessa korta tre månader, slutat röka helt, ändrade kostvanor och gör regelbunden motion bland annat.”

Det får mig att minnas när King Diamond spelade förband till Metallica i Göteborg, tror det var på Frölundaborg februari 1987, och min ende och bäste vän lyckades ta sig in i King Diamonds loge som fan. Han pillade bland annat lite på Melissa-dödskallen och fick sig snabbt en tillsägelse av nån av svenskarna, kanske Anders Allhage, att sluta med en gång, för om King skulle se honom göra det ”…slår han ihjäl dig.” Framfört på ett vänligt sätt, mer som ett tips om överlevnad än som en tillsägelse.

Nu till grejen – min ende och bäste vän la märke till King Diamonds rökvana, alltså redan 1987, och tog med sig en eller två fimpar som souvenirer. Kan det ha varit en danskt märke? Eller Marlboro? Prince? Hursomhelst. Han sparade dem i några veckor, sen tjuvrökte han upp dem på balkongen.

…och i och med det, så var alla vi i gänget övertygade om att en del av King Diamond hade övergått till vår ende och bäste vän.

Hårdrockare. Tonåren. Oövervinnlighet.

King Diamonds  spellista den dagen (för Metallicas spellista, se kommande inlägg):

The Candle
Haunted
Come to the Sabbath
The Portrait
Gitarrsolo
Halloween
Trumsolo
Dressed in White
Evil

Bena nota: Detta var en enskild spelning för King Diamond, inte en turné. De spelade samtidigt in Abigail i Köpenhamn som släpptes i juni samma år. Se kommande inlägg för fler nördigt intressanta detaljer.

Annons

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: