Hån, dödshot och sms – bakgrunden till nya biografin om Marilyn Manson

I måndags kablade LA Weekly ut att Marilyn Manson jobbar på en ny självbiografi. 

Till sin hjälp har han rock- och popjournalisten Erin Broadley, som jobbar för just LA Weekly. Enligt Blabbermouth hade hon skrivit ”flertalet kontroversiella artiklar” om Manson. Det låter spännande, men är inte sant.

Hon skrev däremot den här grejen, där hon intervjuar grundaren till buddyhead.com, Travis Keller, som beskriver Marilyn Manson som en retard. När Travis Keller första gången träffade Manson på en fest, öppnar Manson dörren för att sedan springa runt i en cirkel och ropa: ”Travis, don’t try to fuck my girlfriend. Travis, don’t try to fuck my girlfriend.”

Senare i texten beskrivs Marilyn som en ”poser” som borde jobba på 7-11 för att han inte kan några låtar med Led Zeppelin.

När den artikeln publicerades outade Marilyn Manson på sin myspace eller facebook eller whatever att han ville döda journalister som skrev sånt om honom. Nåt år senare bjöd han ut Erin Broadley via sms på champagne och vapenvila (han hade ändå glömt av vad han hade sagt och gjort).

Läs allt om den dejten härmed den lustiga detaljen att han har en rökmaskin med sig när han går ut på fina rockställen: ”…behind him stands one in his entourage, holding a little machine letting out thick puffs of that maple syrup-smelling fog.”

Förresten – denna gång är biografin tydligen den första ”authorized” självbiografin, den som Neil Strauss skrev 1998 förpassas därmed till att bli en sekundär vara. Det är så klart ett påhitt av nån oinsatt, The Long hard road out of hell är officiell och skriven av Manson och Strauss tillsammans, och när jag hade med mig boken till en intervju med Manson för några år sedan sa han inget om att den boken skulle vara felaktig eller unauthorized. Hoppas nu bara att boken tar upp hans mörka år, det vill säga de senaste åren när fansen har svikit och skivförsäljningen har dalat.

MER METAL: AB om metalsommaren, YLE om Amon Amarth i Finland, om Sweden Rock och BLT om Overdrive

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: