Ja, jag hatar paranteser (i låttitlar)

Nu ska jag sura lite. Jag lyssnar på Devildrivers nya låt Bring the fight (to the floor). Det är en bra låt, men titta på titeln. En parantes. En parantes?! Varför? Det signalerar osäkerhet, kommersialism och är lika töntigt som solglasögon inomhus. Lilla jag har över halva mitt liv hatat paranteser i låttitlar.

Band och artister som skapar låtar i stil med (You drive me) crazy och Quit playing games (with my heart) och självklart även Tonight (we need a lover) markerar att deras låt är poppig och fräsch. Men ett metalband behöver inte vara poppigt och fräscht.

Så fort du ser en parantes på en låt så vet du att artisten gjort allt i sin värld för att man ska lyssna på den. Allt. Till och med parantes-förnedringen är okej.

Och hur ska det uttalas? Ska parantesen viskas fram i mjuk stämma, för att markera att den delen av titeln är inom parantes? ”Jag lyssnade på Bring the fight [viskar] to the floor [slutar viska] idag. Den var bra.” Eh?

Så här hade några av metalvärldens bästa låtar sett ut, om deras skapare var osäkra och ville piffa till sina titlar så där lite kommersiellt hippt, för att ditt kritiska öga skulle falla just på den låten:

(Mother) North

Holy Diver (you have been down to long)

Ov fire (and the void)

Crucify (Me)

Papyrus (containing the spell to preserve its possessor against attacks from he who is in the water)

(Mandatory) Suicide

Can I play (with Madness)

Master (of puppets)

Welcome home (Sanitarium)

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: