Det är sant! De fanns verkligen! Anvil fanns!

Signaturen Fradrik skrev i en kommentar i nån kvällstidning att han ett tag vacklade – är filmen om Anvil äkta eller en fejkad mockumentär?

Han är inte ensam, på Wikipedia pågick samma diskussion (läs om det här och läs Bara Metals intervju med Lips på samma ämne). Själv blev jag intresserad av metal ungefär precis i skiftet när Anvil var på väg utför och Mötley Crüe, W.A.S.P. och Metallica var på väg upp.

Jag köpte inte Anvils skivor, jag lyssnade inte på bandet alls, men jag kände till dem tack vare den smala och bortglömda metalmusikens enda skyltfönster: Svenska skivklubbens reklamsida, på baksidan av tidningen OKEJ i mitten av 80-talet.

Publicerar nedan en bild från 1984, lite för nostalgins skull, och som bevis för Fradrik och alla andra som nån gång trodde att Anvil! The Story of Anvil bygger på ett påhitt. Se fjärde raden. Lägg märke till att jag under tidiga tonår nördigt har skärt ut en hel rad albumomslag under Anvil. OKEJ (och Rocket) var den enda svenska tidningen som kunde förse oss fans med bilder – internet för folket var ännu inte påhittat.

Annons

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Det är sant! De fanns verkligen! Anvil fanns!”

  1. Anvil ÄR årest uppslagsord 2010 « Bara metal Says:

    […] eftersom SVTs visning av dokumentären och Anvil Aid bidrog till att många undrade vilka fasiken didäringa Anvil är. Anvil speglade i stor grad året som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: