Karl Sanders ger gitarrlektioner i Europa – och förklarar sina scallops

Vill du ha en lektion i extremt gitarrspel inom en melodisk kontext (låter pretto, men är faktiskt en klockren beskrivning)? För första gången i sitt liv kommer Karl Sanders ge gitarrlektioner även för oss européer. Kolla deras facebooksida för detaljer: Nile på Facebook.

Och apropå – nyligen sålde Karl Sanders av en av sina gitarrer på e-Bay. En snygg sak, som jag tyvärr inte köpte. Tror den gick för drygt 4500 kronor om det inte skenade iväg på slutet (vilket det i och för sig brukar göra). Alla som såg bilderna la säkert märke till hans scallops, som han redogjorde för nyligen i en bra intervju i invisibleoranges.com:

Du gröper ur (scallop) greppbrädan. Varför?

”Det handlar om kontroll för min del. En del brukar fråga: ”Får det dig att spela snabbare?” Nej, det gör det inte. Faktum är att det gör dig lite långsammare. Men i utbyte får du mer kontroll. Om du tittar tittar hur fingret är skapat, så ser du att det inte är platt. En vanlig greppbräda är platt. Kolla nu när jag sätter mitt finger här, ser du hur bra det passar? Köttet går liksom runt strängen.”

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Karl Sanders ger gitarrlektioner i Europa – och förklarar sina scallops”

  1. Scale the Summit breddar musiken – och kundunderlaget « Bara metal Says:

    […] ger också gitarrlektioner, till exempel via Skype – det är den nya brödfödan för metalmusiker – och sa följande om det, för att sälja in sig till alla alla alla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: