Map of Metal: ”Vi fick mail från Proscritptor i Absu”

Bara metal skrev om Map of metal i början av december. Nu har den legat uppe nästan en halv månad. Den har skapats av webbdesignern Patrick, vars vurm för musik kommer från hans farsa som är en blues- och rocktrummis. Bara metal ställde lite frågor:

Hur lång tid tog det att göra mästerliga Map of metal?

– En månad. Jag drog linjer mellan olika genrer – 65 stycken, det blir 71 när jag lanserar nästa version – och skickade till mina polare för feedback. Kartan saknade dock visuella intressefångare, så jag formade den med små tygbitar, och lyfte den med 3d så att det blev djup.

Det tog mig två nätter att scanna massa tygbitar för att få rätt konsistens rent visuellt. Och om du tittar i ytterkanterna så kan du också se de olika teknikerna som anvädes för att lyssna på musiken genom tiderna.

Vad var knepigast?

– Jag trodde det skulle vara ganska lätt hela vägen. Svårast visade sig vara att bestämma musik. Vilka grupper skulle vara med, vilka skulle inte med? Att gå igenom hundratals album tar tid. Som tur var fick jag hjälp av min kompis Nick. Vad gäller huruvida kartan och genrer och band stämmer ihop med verkligheten så tycker jag den är tillräckligt användbar. Mer än så här kan man inte begära.

Varför gjorde du den?

– Jag kände att jag bara behövde göra den. Det var en bra idé, och genom att ändra det gamla vanliga presentationssättet visuellt tänkte jag att det skulle ha en påverkan om hur man lär sig säker. Det gillar jag mest – hur musiken presenteras.

– Jag har fått massa mail från folk som tycker att det var på tiden att nån gjorde något åt det här håller. Jag vet inte varför, men metal får inte den uppmärksamhet musiken är värd.

– Jag gjorde den först på skoj, och delade med mig till några kompisar. En av dem la upp den på några forum, och jag såg att den då fick tusen besökare vilket gjorde mig lite exalterad. Då tänkte jag att den nått sin peak, och började planera nya grejer. En dag senare sa min brorsa att Roadrunner hade twittrat om den, och upptäckte då att den hade 29 000 besökare på en dag. Det enda sugiga med detta är att den ökade trafiken använde upp hela min bandbredd på bara två dagar.

Berätta en bra anekdot kring allt detta!

Jag fick mail från Proscriptor i Absu. Han hade en del positiva saker att säga om sajten, och påpekade också ett fel på ett datum på en av låtarna. Jag vidarebefodrade det till Nick och allt han skrev tillbaka var ”OMG!!” [Oh My God]. Det tog oss en hel timme att skriva tillbaka bara några meningar, och vi gjorde typ sju utkast innan vi mailade tillbaka. Proscriptor svarade, och jag måste medge att det gjorde hela arbetet värt mödan.

Du hittar kartan här.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: