Historien bakom bilden på Darkthrone-muggen

Metal-merch verkar vara större än nånsin. Då finns det plats för mindre band att synas i tokiga sammanhang (nappar, baby-bodies, toalettsitsar, you name it). Idag såg jag att en kompis kompis hade laddat upp en fin bild på en Darkthrone-mugg, föreställande Transilvanian Hunger.

Det får mig att tänka på hur bilden kom till. De första två omslagen föreställde Zephyrous på A Blaze in the Northern Sky, och Nocturno Culto på Under a Funeral Moon (”Vi photoshoppade inte ens bort den lilla busken på bilden” /Fenriz).

När det sista omslaget – den blivande muggen – skulle ”formgivas” hade det gått två år sedan fotot togs. De tre omslagsbilderna togs alltså samtidigt. Som vanligt berättar Fenriz detta med härligt sinne för självdistans:

”Nu var det hög tid att hitta ett foto på mig från den tiden, fast jag hade slarvat bort originalbilderna och negativen, alltså de som kom när filmen hade framkallats. Men jag hade gjort många kopior i en vanlig kopieringsapparat då, 1992, för att skicka runt till olika tidningar. […]”

”Så allt som fanns var vanliga fotostatkopior. Då sa jag till mig själv: ’Jag måste leta mer, jag kan inte skicka en vanlig kopia till England [och skivbolaget] och tro att de går med på det.’ Så jag letade och letade – inget. Så då skickade jag kopiorna, typ, sätt loggan där uppe och skriv Transilvanian Hunger där nere, pang! Där har ni omslaget.”

”Jag minns inte om de tyckte det var underligt eller om de protesterade. Jag tror att de tyckte att allt var sprängt bortom helvetet i Norge. Dom bara sa ’Yeah, whatever’.”

Underbart!

Citat hämtade från boken Precious Metal – 25 Extreme Metal Masterpieces.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: