Ozzy Osbourne, Black Sabbath och OKKVLTISM

En lustig sak i Ozzy Osbournes självbiografi är det där med Black Sabbaths ”flörtande” med det ockulta. Det var tydligen inte bandets egna idé, utan deras dåvarande manager Jim Simpson – allt startade med att han bildsatte första skivans omslag helt på egen hand när bandet var på Europaturné:

Så här skriver Ozzy i Jag är Ozzy (Nordstedt):

”Sen, när man öppnade gatefolden, så var det bara svart överallt och en läbbig dikt skriven på ett uppochnervänt kors. Vi hade inget med bildmaterialet att göra, så korset – som vi senare fick reda på var en satanistisk symbol – var inte vårt påhitt. Men att vi inte skulle vara nöjda med det är totalt skitsnack. Så vitt jag minns blev vi helt tagna av omslaget.”

Men detta innebar att de blev förföljda av folk som ”praktiserade ockultism”. Enligt Ozzys bok visste han inte ens att såna människor fanns.

Men satanisternas hopp om att Black Sabbath var deras band, eller deras besvikelse över att de inte var det, resulterade i en massa skit. De hoppade upp scenen med kniv, de målade kors i blod på deras dörrar och de stod och mässade utanför hotellet bandet bodde i.

Ozzy har en rolig anekdot kring just detta: En morgon när han kom ut i hotellkorridoren satt en grupp svartklädda idioter med levande ljus runt sig i en ring. Ozzy gick dit, blåste ut ljusen, och sjöng Happy Birthday.

Knappt relaterade länkar: AB, Smp, GP

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: