Big Four – Big Medley – Big Spekulation

Chansen att se Metallica ihop med Mustaine, uppbackad av säg Scott Ian och Kerry King – eller förresten, chansen att se Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax spela ett medley tillsammans – har aldrig varit bättre. Och då snackar jag om mer samordnat än detta.

Det lär inte bli förrän i slutet av Metallicas konsert, i samband med sista låten eller sista extranumret. Hit the Lights och The Four Horsemen är båda skrivna ihop med Mustiane, så det kan vara en typisk bro mellan banden. Men Mustiane vill väl knappast sjunga Metallicas textversion?

Ska det bli ett helt medley så lutar det så klart åt en mix av bandens bästa låtar – Anthrax I am the Law, eller kanske Only, som enligt Wikipedia beskrivs så här: ”The song was described by James Hetfield as ”the perfect song””. Kanske Slayers Raining Blood och Megadeths Symphony of Destruction – att döma av Spotifys toppträffar på banden?

En genväg som alla band enklast kan komma överens om är att spela en cover ihop – kanske med en koppling till Ronnie James Dio?

Blir inte medleyt av så blir det minst sagt ett västgötaklimax – alla förväntar sig det.

I Sverige är det ett 50-tal biografer som sänder i hela landet. Över hela världen sänds spelningen i 31 länder. Fast konstigt nog inte bekräftat i Japan. Och i Karlskoga, där W.A.S.P. en gång spelade, drar fotbolls-VM och Wickan hellre än metal, tydligen.

Mer metal att läsa: GT, GP, AB, DN

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Big Four – Big Medley – Big Spekulation”

  1. Carita Says:

    Hej! Detta skall bli hurr kul som helst har varit Meggs fan i ca 27 år så man har ju hunnit med en hel del..det var tydligen mängder med fans i Polen..

    • alltannat Says:

      Megadeth var riktigt bra igår – trots att det inte finns något socialt samspel alls på scenen mellan medlemmarna. Var och en står och spelar för sig, men det är så tajt och så skickligt (trots de oerhört tekniska riffen) att när ljuden smälter ihop så blir det liksom nåt magiskt. Bra låtar som håller i alla år gör ju också sitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: